Radio de Stille Genieter

De Stille Genieter was/is een zender van een hele andere orde dan Energy, Desperado en Release. Geen DJ's en geen vaste programmering, wel een vaste uitzenddag: de zondag. De Stille Genieter legde zich vooral toe op gewijde muziek en het nederlandstalig levenslied. Een genre dat ook in de Friese Wouden erg poplair is.

De zender uit Harkema is jaren actief geweest. De eigenaar van de zender heeft een flinke bijdrage geleverd aan de verzameling zenders van de overheid. Hij beweert niet meer radioactief te zijn. Desondanks is de Stille Genieter nog steeds in de lucht...

De man achter de zender is ook op andere fronten actief: hij heeft een platenzaak gespecialiseerd in Nederlandstalige muziek. Hij is ook manager van Rommy, een in de regio zeer bekende zanger van het levenslied.

ArtikelDatum en Bron
De leeuwarder Courant schreef in 1992 in de rubriek Fries mozaiek over de zender van Gooitzen de Haan.
De Stille Genieter brengt het levenslied in de Wouden. 10 oktober 1992 Leeuwarder Courant
Op zondag 10 maart 1996 veegde de RDR de ether in de Wouden schoon: Radio Release en de Stille genieter waren beiden de klos.
Zenders uit de lucht gehaald. 11 maart 1996 Kollumer Courant
Op 27 september 1998 werd de Stille genieter voor de zoveelste keer uit de lucht gehaald. De eigenaar mocht zich tegenover de rechter in Leeuwarden verantwoorden voor zijn daden.
De Leeuwarder Courant deed verslag:
De Stille genieter mag een boete betalen 15 december 1998 Leeuwarder Courant
De Stille Genieter is boos. Bij de laatste inbeslagname heeft de politie alle apparatuur meegenomen. Hij zat zelf niet achter de microfoon en eist zijn apparatuur terug.
De Stille genieter eist zendapparatuur terug 18 april 2003 Leeuwarder Courant
Helaas, voor de Stille Genieter. De rechter besluit dat de zender en toebehoren van de staat blijven.
Zendapparatuur blijft in beslag genomen 30 april 2004 Leeuwarder Courant


Deze pagina is een onderdeel van WWW.RADIOARCHIEF.COM